OutdoorAnyu

Utazás gyerekkel és kutyákkal

A tökéletes autós-nyaralós úticél: Chioggia

img_8911.jpg

Napközben a homokos tengerparton szeretnéd süttetni a hasad, de este sétatávolságon belül szeretnél egy hangulatos óvárost – ami ráadásul kicsit Velence hangulatát adja vissza? Akkor megtaláltam a tökéletes célpontot: Chioggia-Sottomarina!

Sokan csak Velence kistestvérének hívják ezt az elbűvölő kis várost, amit mi Velence régiójának felfedezésekor néztünk ki főhadiszállásként. A világ egyik legromantikusabb városa autóval csupán 1 óra, de hajóval is megközelíthető Chiggiaból 1,5 óra alatt.

Na de miért is gondolom úgy, hogy az egyik legjobb nyaralós célpont, ha autóval is megközelíthető helyet szeretnél Budapesttől 7,5 órányira? A velencei lagúna legdélebbi pontján fekvő város egyik szélén egy 8 km hosszan elterülő strand, míg a másik szélén hangulatos halászkikötő, és 11. századi óváros található. Ha a középkori templomok szerelmesei vagyunk, akkor szintén gyorsan belopja magát a szívünkbe a hely: itt található ugyanis a San Domenico templom, ami Bassano, Capraccio és Tintoretto festményeinek otthona a Szent Mária templom, mely a 11. században épült, és a Szent András templom, mely a világ legrégebbi, ma is működő toronyórájának gazdája.

img_8743.jpg

Egy ilyen kikötővárosban vétek kihagyni a halpiacot, ahol minden hétköznap friss áruval várnak a halászok. Éppen ezért az éttermek kínálatában is fő szerepet kapnak a tengeri herkentyűk, és itt az áruk is jóval megfizethetőbb, mint Velencében.

Számunkra ez a program kimaradt, de rengeteget olvastam arról, milyen páratlanul gazdag zátony található Chioggia partjain, így a parttól pár kilométerre remek búvárkodási lehetőségek is adottak. De az élővilág nem csak a vízfelszín alatt lenyűgöző, a lagúnákban ugyanis állandó lakosok lettek a flamingók, így a szemfülesek az autóban utazva is kiszúrhatják őket – számomra az utunk egyik legjobb élménye ez volt.

img_8745.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://outdooranyu.blog.hu/api/trackback/id/tr9518174284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Állandó oldalak

Leírás

Megmutatom milyen szuper aktívan élni anyukaként és hogy a világot egy kisgyerekkel sem lehetetlen felfedezni

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása